Дали не се превръщате в сварена жаба?

 

Преди време,  в американските колежи се провеждал експеримент, при който са пускали жаба в съд с вряща вода, за да тестват нервната й система, и за да проверят дали жабата е достатъчно умна да изскочи от него. И тя го правела.

После пускали жабата в съд със стайна температура, където тя спокойно си стояла и плувала, очевидно незасегната от условията на средата.

Най-накрая, поставяли съда върху котлон и бавно увеличавали температурата с всяка изминала минута. Жабата продължавала да си плува наоколо, без да забелязва какво се случва. Водата ставала все по-гореща и по-гореща, докато в крайна сметка жабата умряла.

Независимо от факта, че жабата буквално се сварила, тя дори не се опитала да избяга от сигурната смърт. Тя дори не забелязала опасната ситуация, в която се намирала.

                                                                 

Този жесток експеримент вече не се прилага. Въпреки това, той може да ни снабди с отлична информация относно как може да оценим собственото си здраве.

 

Тъй като промяната на температурата ставала постепенно жабата не забелязала нито болката, нито неудобството да бъде сварена. Жабата умряла бавно и дори не усетила спешната нужда да избегне сигурна смърт.

 

За съжаление, съществува голяма вероятност ВИЕ да сте точно като тази жаба!

 

Всеки ден, ние сме подложени на стреса във всичките му форми – замърсяване на околната среда и токсини, нездравословен начин на хранене, емоционално и психично натоварване в работата, семейни проблеми, неплатени сметки, ..както и не достатъчно приемане на упражнения, слънчева светлина и смях.

Постепенно, по време на живота, нервната ви система е станала толкова привикнала към  неестествените и нездравословни избори, които правите, че дори не осъзнавате, че това ви убива, с един градус повече. Докато най-накрая разберете, че нещо не е наред, вашето състояние се е влошавало спираловидно надолу с десетилетия.

Само някои късметлии получават симптоми в ранен стадий, и много от нас или ще игнорират симптомите или ще ги замаскират с медикаменти.

А знаете ли, че при повече от 50% от хората първият сигнал за заболяване на сърцето е сърдечният удар?  И близо 50% от тези, жертви на сърдечният удар умират мигновено.

 

Бихте ли да желали да си играете с такива проценти?

 

           Сърдечни заболявания, инсулти, диабет, рак, артрит и дори загуба на зъби, са все процеси, които се проявяват във времето поради нездравословен начин на живот.

 

           Ако имаше начин да оцените къде се намирате в този момент и накъде сте тръгнали, няма ли да искате да разберете дали не сте варена жаба” преди да стане твърде късно?

Не бъдете като варени жаби, седящи в съда с вода, която бавно ви убива и не правите нищо, за да го прекратите. Това, което е по-ужасяващо е, че докато жабата е подложена на това изтезание преднамерено от трето лице, ние продължаваме да си го причиняваме сами на себе си, чрез лоши жизнени избори, ден след ден, след ден…

 

           За щастие, нашето тяло има невероятния капацитет да се самолекува. Факт е, че може да обърнете процеса, и да започнете да насочвате позитивно нагоре здравословната спирала, дори когато сте изправени пред смъртоносно заболяване.

           Ясно е, че модела на конвенционалната медицина не е достатъчен да ви помогне да излезете от тази дилема, затова е препоръчително да намерите специалист, който може да ви помогне с наставления и препоръки за спазване на по-здравословни принципи. В Център Серенити” правим подбор на точно такива специалисти, които да отговорят на вашите потребности.

Нашата мисия е да вдъхновим и овластим хората да участват активно в поемане на контрол върху своето здраве, чрез естествени и холистични средства и подходи. Ние предоставяме правилата и инструментите, чрез които ще усетите жизненост и благосъстояние на духа и тялото.

Нашата визия е да си партнираме с вас във процеса на вашето лечение, като адресираме всеки аспект за подобряване на състоянието ви на емоционално и физическо ниво, така че да заживеете естествения здравословен живот, за който сте създадени – да изпитвате радост и признателност, да се развивате ползотворно и да заживеете свободни от токсичността.

 

Нашите прости и невероятно ефективни решения ще добавят няколко години към вашия живот, и най-вече ще прибавят жизнен, здравословен начин на живот до края на годините ви.